Weekmenu januari 2016

Vorig jaar gaf ik elke maand een overzicht van ons weekmenu en blijkbaar vonden jullie dat wel leuk. Aangezien ik mijn menu sowieso bijhoudt (inspiratieloze dagen bestaan niet meer daardoor), is er eigenlijk geen enkele reden om niet verder te gaan met de maandelijkse weekmenuberichten. Januari 2016 bleek de maand van de restaurantbezoeken, al ligt dat natuurlijk vooral aan onze reis in Zuid-Afrika. Een land waar je naast belachelijk goedkoop ook heel lekker vegetarisch kan eten, zo blijkt (en waarbij ik achteraf besefte dat ik thuis blijkbaar veel vaker foto’s van mijn eten trek dan op reis, oeps).

01: Hapjes – Venkelsoep – Rosbief met boontjes, bloemkool en kroketjes – Vatel

Vatel (Le petit requin)

02: Dürüm döner (tja, de rit naar huis vanuit België zorgde ervoor dat we zelfs geen zin meer hadden om aan diepvrieskoken te doen)

03: Kruidig stoofpotje

04: Pasta met halloumi

05: Rode curry met kip @ Restaurant Harmonie

06: Paddenstoelenstroganoff (recept uit Vegetarisch nach Lust und Laune van Hiltl) met rösti

07: Rest dag 06 en appel-venkelsalade, recept uit Vegetarisch nach Lust und Laune van Hiltl

08: Balletjes in tomatensaus (recept uit Smakelijk! van Piet Huysentruyt) met frietjes

09: Korianderpilav met basmatirijst, recept uit Vegetarisch nach Lust und Laune van Hiltl

10: Pasta met schorseneren en paddenstoelen (ik weet niet wat er met de schorseneren – of met mij – scheelde, want in tegenstelling tot de vorige keren was het nu serieus prullen om ze schoon te maken. Gelukkig is dit gerecht dat méér dan waard)

Pasta met schorseneren (Madame Zsazsa)

11: Thaise salade, recept uit Vegetarisch nach Lust und Laune van Hiltl

12: Chicken McTasty @McDonald’s

13: Piccata van witloof, recept uit Vegetarisch nach Lust und Laune van Hiltl (er volgt binnenkort een kookboekweekberichtje van dit boek met foto’s van wat we aten, want zoals jullie kunnen zien, maakten we er best wat gerechten uit klaar)

14: Lasagne met witte kool

15: Kip aan ’t spit met rabarber en gebakken patatjes

16: Vegetarische maaltijden @ Qatar Airlines en Chicken burger @ Burger King

17: Koningklip met saffraansaus en puree @ In den Anker (euh ja, blijkbaar zijn wij plots van die mensen die op hun eerste avond in het buitenland in een Belgisch restaurant gaan eten. Ik steek het volledig op Johan die in de nogal overweldigende Zuid-Afrikaanse hitte per se een koud Belgisch biertje wilde drinken)

18: Afrikaans buffet @ The African Café (kwestie van gisteren goed te maken 😉 . Maar serieus: heel lekker gegeten én inspiratie opgedaan voor thuis)

The Africa Café(Le petit requin)

19: Halloumisalade – Vegetarische moussaka @ Maria’s

20: Witte vis met groenten @ La Plume Guesthouse

21: Macaroni & cheese

22: Avocado-garnaalsalade – Salade met bietjes, geroosterde pompoen en feta @ Cattle Baron (jum jum, dit ga ik ook eens maken)

23: Salade met gegrilde kip, avocado en ananas – Moelleux @ Cattle Baron

24: Geitenkaastaart – Groentetorentje met mozzarella – IJs met passievruchten @ The Bush Lodge

25: Vegetarische curry @ The Bush Lodge

26: Chicken burger @ The Nightingale (toen onze gastvrouw vroeg in wat voor restaurant we graag wilden eten en ik “iets simpels” antwoordde, had ik eigenlijk iets anders voor ogen dan gigaporties hamburgers en consoorten. Niet slecht, maar toch niet echt mijn ding)

27: Gegrilde aubergine en paprika met humus – Linguine met courgette en pesto @ Trattoria La Terrazza (lekker! En dat voorgerecht, dat gaat hier ook nog gemaakt worden)

28: Salade rustica en arrancine Siciliana – Ravioli met spinazie en ricotta in tomatensaus @ Casa Toscana

29: Gebraden kip met pasta en salade

30: Kikkererwten- en linzencurry @ Giant’s Castle

31: Penne Alfredo @ Giant’s Castle (ik wist niet wat “Alfredo” juist inhield, maar dacht “vegetarisch, dat kan niet slecht zijn”. Wel dus, want blijkt dat dat wilt zeggen dat ze een gans potteke room in uw bord kappen. Meteen de eerste en de laatste keer dat ik mijn maag een Alfredo laat verteren dus; beetje jammer na de wél heel geslaagde curry die ik in hetzelfde restaurant de dag ervoor at)

10 Comments

 1. Mmm, dat ziet er allemaal lekker en heel divers uit. Ik krijg er zowaar honger van!

  1. Wij eten eigenlijk gevarieerder sinds er meer vegetarisch op het menu staat. Geen idee waarom eigenlijk, maar ’t is wel plezant zo 🙂

 2. Ik begrijp ook niet wat er aan Alfredo is. Als je dan toch zoveel room gaat eten, kan je toch beter een pasta bestellen met een roomsaus waar groentjes in zitten? Gezonder én lekkerder…

  Ik ben vooral benieuwd naar dat Afrikaans buffet en de inspiratie die je daaruit hebt kunnen halen voor thuis!

  1. Ja inderdaad! Er zaten een beetje groentjes in, maar ze verzopen in de room. Nu gebruik ik zelf ook wel al eens room in de keuken, maar dit was er gewoon over. Nu ja, nu ik weet wat “Alfredo” betekent, zal het mij geen tweede keer meer overkomen 🙂

   Bij het Afrikaans menu zat onder andere een groentendip met venkel (een groente die wij nooit bij dip doen), balletjes van zoete aardappel en kaas met sesam er rond (heel lekker, al weet ik nog niet goed hoe ik dat kan namaken), een broccolisalade met een dressing van honing (ook weer iets waar ik nog veel kan bijleren: dressings!), een papaya gevuld met rijst en paprika (lekkere combinatie met het fruit). Nu het nog omzetten in de praktijk!

  1. Hier waarschijnlijk ook nog eens! Kwestie van er nog van te genieten zolang ze in seizoen zijn 🙂 Is dat de eerste keer dat je hem gaat maken?

    1. Wel, de eerste twee keren zou ik misschien gedacht hebben “waarom, schorseneren kuisen is toch niet zo moeilijk”. Na deze keer, waar mijn vingers twee dagen later nog leken te plakken, snap ik dat helemaal 😉

 3. Deze post moet ik nog eens rustig een tweede keer lezen. Zo op het eerste zicht stonden er alleszins lekkere combinaties tussen. Eigenlijk mag ik hem dus niet herlezen, want ik heb hier nog heel veel recepten liggen om uit te proberen. 🙂

Comments are closed.