Weekmenu januari 2017
1: Hapjes – Tomatensoep met balletjes – Rosbief met boontjes, bloemkool en kroketjes – Vatel en biscuit
2: Sint-Jacobsvruchten met truffelrisotto – Kabeljauw met wintergroenten en puree – Chocoladeganache met vanille-ijs @ Chou
3: Salade met rosbief – Stoofvlees met kroketjes, witloof en veenbessen – Driekoningentaart
4: Spaghetti bolognaise
5: Gewokte noedelschotel met kip en pindakaassaus
6: Bicky burger met curryworst (ahum, na twee weken overdadige kerstdiners, was dit niet echt de gezondste afsluiter van ons verblijf in België. Ach ja, in Zwitserland bestaat het concept “frituur” niet, laat staan dat ze weten wat bicky burgers zijn…)
7: Kokosrijst met pindasaus (lekkere ontdekking! Al eet ik het liever warm dan als koud slaatje de dag erna, dan “plakt” het al iets teveel naar mijn goesting)
8: Tagliatelle met witloof en champignons
9: Salade
10: Quinoasalade met geroosterde pompoen en munt-erwtenpesto (nadat ik er zowel bij Silke als bij Kelly over las (en kwijlde bij de foto’s van de quinoasalade) moest dit ook wel eens op tafel komen. ’t Zal niet de laatste keer zijn, dat is zeker!)
11: Farfalle met pompoen en boerenkool (zo simpel, zo lekker)
12: Rest dag 11
13: Kippenburger
14: Linzen, radicchio en noten met honing, uit: Plenty more (eerste van een reeksje succesvol uitgeteste recepten; ik werd bij elk recept blijer dat ik dit boek als kerstcadeau kreeg)
15: Risotto met spruitjes, uit: Plenty more
16: Rest dag 14 & 15
17: Pizza funghi en vegetariana
18: Pasta met witte bonen in tomatensaus (raar hoe ik soms de ene dag uren met plezier in de keuken kan staan om dan de andere dag alles teveel moeite te vinden. En dan niet verder te geraken dan wat pasta en een bokaal witte bonen bij elkaar smijten 🙂 )
19: Tofu in zoetzure saus met rijst @ Suan Long
20: Vegetarische macaroni
21: Kaasfondue (Johan eet dit al wel eens graag, maar kan het zelden, omdat het op restaurant vaak enkel voor twee of meer personen wordt aangeboden en ik het niet lust (na een slechte ervaring met een veel te fel naar wijn smakende kaas met enkel brood om in te doppen). Ik besloot het dan maar thuis te maken, met het idee dat ik dan wel iets anders kon eten. Maar kijk, geef mij een lekkere kaasmengeling én verschillende soorten groenten, aardappelen en brood om er in te prikken en ik vind kaasfondue blijkbaar best wél ok).
22: Pasta met geroosterde spruitjes, rode biet en zoete aardappel
23: Rest dag 22
24: Quiche met bloemkool, romanesco en aardappelen (de restjes van de kaasfondue verdwenen in deze zeer lekkere quiche)
25: Lasagne bolognaise
26: Broodjes met eiersla
27: Salade met avocado, rode biet en erwtjes, uit: Plenty more
28: Vegetarische hachis parmentier met witte kool en champignons (ik heb het soms wat moeilijk om te variëren met witte kool (gewoon en als zuurkool), maar dit is zeker een optie die voor herhaling vatbaar is. Gelukkig dat de groene kool die ik eigenlijk wilde kopen, die dag net op was 😉 )
29: Rest dag 28
30: Witloofsoep
31: Zoetzure prei met geitenkaas en rozijnen, uit: Plenty more, met aardappelen
Indrukwekkend
Hihi, merci! Ben wel benieuwd wat je er net indrukwekkend aan vindt 🙂
Moet idd eens kunnen, zo’n zonde heel af en toe. Hier staan vele combinaties tussen waar ik zelf niet meteen zou opkomen. Kookboeken zijn dan ook zo inspirerend hé, leuk!
Ja, dat vind ik het fijne aan nieuwe recepten uitproberen! En Plenty more is op gebied van nieuwe combinaties alleszins wel een aanrader 🙂
Zo alles wat je eet opgelijst te zien staan …
Ah ja, zo 🙂 In het begin vroeg dat wat “moeite”, maar ondertussen ben ik het gewoon om dat elke dag even kort op te schrijven en vind ik het wel interessant om zo wat overzicht te houden op veggie vs. vlees, afwisseling e.d. Bij mij valt het trouwens nog wel mee, er zijn ook mensen die elke maaltijd bijhouden 🙂
Kaasfondue ‘best ok’, hahahahaha, er is een tijd geweest dat ik elke week met het lief bij ’t Fonduehuisje in Leuven ging eten, en daar is het kaasfondue à volonté, en toen leerde ik het zelf maken, maar sinds we in ons eigen appartement wonen doe ik het niet meer (binnen) want is zo’n vettige lucht die dan overal in kruipt :-p Enfin, binnenkort skivakantie, dan komt het zeker op tafel!! En ’t is veggie dus helemaal goed voor #dzv hihi.
Ik ga een hele domme vraag stellen: is zuurkool dan eigenlijk witte kool? Ik heb er nooit bij stilgestaan van welke kool dat eigenlijk wordt gemaakt! En idd variatie qua recepten met witte kool, hmmm, ik maakte het al eens met spaghettipompoen en worst, anders niet slecht, maar verder dan dat reikt het dus ook niet.
Totaal geen domme vraag zenne, ben het ook maar te weten gekomen door te zoeken naar recepten met witte kool 🙂 Maar zuurkool is dus inderdaad witte kool.
En elke week kaasfondue, daar zou ik zot van worden! Maar geniet ervan op skivakantie 😉