Weekmenu januari 2018

1: Hapjes – Erwtensoep – Hertengebraad met appeltjes, veenbessen en kroketten – Vateltaart

2: Buffet @ Hiltl (de combinatie van moeilijk naar de winkel kunnen, omdat 2 januari hier een feestdag is, en gaan zwemmen zorgde ervoor dat ik bij Hiltl terechtkwam. Altijd lekker 🙂 )

3: Pompoenlasagne met linzen en champignons

4: Soep met beschuiten (eerste werkdag en ik kon ’s middags al meteen naar huis keren met buikgriep… Ik was ’s avonds dus al blij dat ik überhaupt iets binnenkreeg, dat het simpeler dan simpel was, was in dit geval net ideaal)

5: Soep met beschuiten (een dag later was het ergste leed gelukkig alweer geleden – waardoor ik mij afvroeg of het wel degelijk buikgriep was -, maar ik hield het voor de zekerheid toch nog maar even bij hetzelfde makkelijk te verteren kostje)

6: Pizza funghi @ Santa Lucia

7: Ravioli met ricotta en spinazie in arrabiatasaus met champignons

8: Bietensalade

9: Panini met gegrilde groenten en halloumi @ Hasan (het heeft een paar maanden geduurd vooraleer ik te weten kwam wie die “Hasan” was waar mijn collega’s het soms over hadden. Blijkt dat die mens de lekkerste broodjes van heel Winterthur maakt, jummie 🙂 )

Panini met gegrilde groenten en halloumi (Le petit requin)

10: Biefstuk met pepersaus, rozemarijnaardappelen, witloof, champignons en geroosterde bietjes (ook al eet ik tegenwoordig veel liever vegetarisch, mijn hart werd warm van deze maaltijd. Omdat ze twee dingen omvatte die de afgelopen maanden voor tranen zorgden, omdat ik plots besefte dat ik nooit geleerd had ze zelf te maken)

11: Rest dag 7

12: Groentenburger met witloof

13: Groentenburger met witte bonen in tomatensaus

14: Risotto met champignons

15: Broodjes met hummus en komkommer (het telt waarschijnlijk niet echt als een volwaardige hoofdmaaltijd, maar op dagen dat het druk is en ik niet weet waar mijn hoofd staat, ben ik al lang blij dat mijn broodmaaltijd gezond is en wat groentjes bevat)

16: Bietensalade en basilicumhummus met tomaatjes

17: Mix pizza quattro stagione en pizza vegetale

18: Panini met gegrilde groenten, halloumi en feta @ Hasan

19: Broodjes met basilicumhummus en komkommer

20: Vleeskaas met aardappelsalade en groenten @ Haus Irniger (en dan ga je naar een huisconcert en blijkt er ook eten bij te horen. Al ga ik toch nooit een fan worden van de Fleischkäse uit de Duitstalige keuken…)

21: Pizza funghi @ Santa Lucia

Pizza funghi (Santa Lucia)

22: Broodjes met kaas en komkommer

23: Ajuinsoep (dit is, samen met erwtensoep, mijn favoriete wintersoep. Zeker met extra veel geraspte kaas erbij, mmmm 🙂 )

24: Rest dag 23

25: Couscous met champignons en geroosterde wortels, rode biet en pastinaak

26: Belegde broodjes

27: Lasagne bolognaise

Lasagne bolognaise (Le petit requin)

28: Pizza met champignons en paprika

29: Linzensalade en pastasalade met tomaatjes en mozzarella

30: Linzensalade en rode bietensalade

31: Pasta met bolognaisesaus en gebakken groenten (wortels, pastinaak, broccoli…)

2 Comments

Comments are closed.