Weekmenu juli 2015

Aangezien ik mij voornam om in 2015 aan een 50/50-verhouding te komen tussen vegetarisch en vlees/vis, geef ik elke maand in een blogbericht een overzicht van het weekmenu van de afgelopen maand.

1: Barbecue

2: Barbecue

3: Curry met kip, bloemkool, erwten en taugé

4: Chicken ceasar salad @ Iguana café

5: Spaghetti

6: Barbecue (voor wie zich afvraagt of wij plots een barbecueverslaving hebben: die 3x op één week tijd was in Curaçao. En ja, vakantie, duiken en barbecue, dat hoort gewoon samen)

7: Pizza

8: Blinde vinken met appelmoes en aardappelen (toen we in Curaçao boomstammetjes zagen liggen, wilde Johan die graag eens uitproberen. Op de barbecue is dat echter niet zo’n goed idee, dus vroeg ik aan mijn moeder of we dat konden eten bij terugkomst. Dat kon en gelukkig had ze ook blinde vinken voorzien, die ik stiekem veel liever eet 🙂 )

9: Vol-au-vent @ De Vondel

10: Frikadellen met champignons in tomatensaus en puree (als mijn moeder mij vraagt wat ik wil eten, dan durf ik nog wel eens kleine Haaike aan het woord te laten en te gaan voor een van mijn old time favorieten. Maar ik heb een excuus: het gehakt in België is gewoon veel lekkerder!)

11: Barbecue (en als mijn broer het eten mag kiezen, dan eet ik plots voor de vierde keer in twee weken tijd barbecue. Overdosis: check! Nog altijd lekker: check!)

12: Parmigiana di melanzane (na 11 opeenvolgende dagen vlees, een unicum dit jaar, had ik zo hard nood aan iets vegetarisch bij thuiskomst. Dit werd dan ook uit de diepvries gehaald na onze autorit)

13: Vegetarisch buffet @ Tibits

14: Vegetarische enchilada’s met guacamole (mijn broer wilde enchilada’s maken voor ons en besloot na mijn verzuchting van twee dagen ervoor, te gaan voor een jummie vegetarische versie, die hier zeker nog op tafel gaat komen)

Vegetarische enchilada's met guacamole (Dagelijkse kost)

15: Pizza met mozzarella (het plan was het gerecht van morgen. Maar toen gingen mijn broer en ik ’s avonds nog “even” fietsen, bleek het al voorbij half tien eer we thuis waren en zagen we het niet echt zitten om nog veel te koken. Het werd dus pizza uit de diepvries. Kwestie van meteen te weten waar die verbruikte calorieën weer aan opgaan 😉 )

16: Vegetarische empanadas (nog een keuze van mijn broer (een gerief dat dat is jong, zo’n broer in huis die kookt tegen dat wij thuiskomen van ons werk 😉 ) en opnieuw eentje dat in de smaak viel)

17: Vegetarische barbecue (dit gaat blijkbaar de zomer van de barbecue worden, al ging ik dit keer wel voor een veggie versie)

18: Chicken pepper burger met frietjes

19: Vegetarische spaghetti

20: Rest dag 19

21: Macaroni met hesp, champignons en erwtjes (er moest nog een restje hesp op, dus maakte Johan mij deze macaroni “luxe”, ofte die met groentjes. Lekker, niet alleen omwille van het gerecht zelf, maar des te meer omdat Johan mij zeer beslist de keuken uitstuurde “om te ontspannen”, terwijl hij voor mij kookte (hij had zelf al warm gegeten op zijn werk). Hartjes dus voor het gerecht, maar vooral voor de maker ervan!)

22: Rest dag 21

23: Risotto met artisjok, kerstomaatjes en parmezaan @ Molino (lunch met de collega’s, op zich wel lekker, maar na een half bord wat te eentonig. Beter als voor- dan als hoofdgerecht denk ik)

24: Ratatouille, recept uit Goed eten van Dorien Knockaert (lekker, al maakte ik de fout de aubergines dunner te snijden dan in het recept stond, maar ze dan toch even lang in de oven te zetten (weinig tijd + druk hoofd = onoplettendheid). Met goed klaargemaakte aubergines dus ongetwijfeld heel lekker i.p.v. “gewoon” lekker)

Ratatouille (Goed eten)

25: Curry met spinazie, broccoli en paprika

26: Bloemkool-broccolitaart

27: Vol-au-vent met rijst

28: Pasta met spinazie, champignons en pijnboompitten

29: Rest dag 27 en dag 28

30: Spaghetti

31: Pizza met kip, courgette, paprika en champignons

Totaal: 13x vegetarisch / 0x vis / 18x vlees

Conclusie: De eerste maand van dit jaar waarin ik meer vlees- dan vegetarische maaltijden at, voornamelijk omdat ik de eerste weken (vakantie in België en Curaçao) weinig zelf kookte of besliste wat er op het menu zou komen. Puur voor mijn voornemen geen probleem, want dat 50/50-gemiddelde haal ik wel, maar ik merkte wel voor het eerst dat ik na zoveel vleesdagen echt wel nood had aan vegetarisch, wat omgekeerd eigenlijk zelden het geval is.

4 Comments

    1. Ik heb eigenlijk heel lang geen guacamole gelust, maar bij dit gerecht is precies ineens de klik gekomen, waardoor het hier nu ook is van mmmm, guacamole! 🙂

  1. Heb dat parmigiano-gerechtje vorige week klaargemaakt… Niemand die heeft geklaagd over het ontbreken van vlees… Het was ongelooflijk lekker, dat gaat dus zeker nog op tafel komen. Nomnomnomnom.

Comments are closed.