Weekmenu maart 2017

De maand maart startte zoet, werd daarna onverwacht zeer vlezig (maar: lang leve grootmoeders keuken!) en vervolgens – omdat mijn lichaam zijn portie vlees nu wel gehad had – zeer groen.

1: Wafels (euhm ja, ik weet dat dit niet echt als een volwaardige maaltijd kan beschouwd worden. Maar zo af en toe mag dat wel eens 🙂 )

Wafels (Le petit requin)

2: Rode kool met worst en gebakken aardappelen (nadat we halsoverkop naar België reden, omdat het slecht ging met mijn grootmoeder, was ik heel content om ’s avonds – zij, al wat beter, in de zetel, een deel van de familie aan tafel – deze “boerenkost” te kunnen eten)

3: Kip met appelmoes en rijst

4: Vegetarische lasagne (tijdens het weekend at ik bij mijn ouders, waar vegetarisch weliswaar niet standaard is, maar – op voorwaarde dat er ook iets anders gekookt wordt – wel mogelijk 😉 )

5: Kalkoengebraad met wortelpuree

6: Spaghetti bolognaise

7: Biefstuk met frietjes en salade

8: Hamburgers met boontjes en frietjes (tja, doordat er de avond ervoor een grote stroompanne was, konden we niet alle versgesneden frietjes bakken en aten we de rest dus een dag later op. Al een chance dat ik tegenwoordig wél frietjes lust 😉 )

9: Rest dag 6

10: Chili con carne met pasta (mijn nonkel bekeek dit maar wat raar, maar gelukkig vond mijn grootmoeder mijn inbreng in de keuken wel lekker 🙂 )

11: Rest dag 10

12: Wokschotel met groentjes, kip, noedels en pindakaas-sojasaus

13: Penne met asperges en kerstomaatjes in mascarponesaus (Johan raadde al dat ik vooral goesting in iets vegetarisch zou hebben en voorzag dus dit lekkere gerecht)

Pasta met asperges en kerstomaatjes in mascarponesaus (Le petit requin)

14: Rest dag 13

15: Pizza mozzarella

16: Salade met wortel en pastinaak (lang leve de rasp die we kochten als uitbreiding van onze keukenmachine, want hoewel we al wortels en consoorten in sla aten, gebeurt dat nu nog veel vaker)

17: Bietensoep en salade

18: Stoofvlees met frietjes en röstikroketten

19: Vegetarische vol-au-vent met pasta (eigenlijk was het de bedoeling om eens een vegan vol-au-vent te proberen, maar aangezien ik stomweg vergat te kijken of ze in de winkel sojaboter hadden, werd het dan maar een versie met gewone boter. En sojabrokken, dat heb ik hier ook nog niet gevonden; gelukkig smaakt quorngehakt ook goed 🙂 )

Vegetarische vol-au-vent (Le petit requin)

20: Salade

21: Rest dag 21 en groentesoep

22: Bloemkool-broccolitaart

23: Rijstschotel met spruitjes, champignons en cashewnoten (lekker recept, al ga ik de spruitjes de volgende keer volledig roerbakken (of roosteren in de oven) i.p.v. eerst kort te koken en daarna in de wok te bakken)

Rijstschotel met spruitjes, champignons en cashewnoten (Le petit requin)

24: Rest dag 23

25: Guacamolequesadilla’s en quinoaburger @ Jack & Jo (Johan was vooral fan van het voorgerecht en minder van zijn hamburger; ik vond mijn quinoaburger daarentegen zeker wel geslaagd)

Quinoaburger (Jack & Jo)

26: Halloumiburger

27: Vlechtbrood (goh ja, zo af en toe ontbreekt de tijd/goesting/… om warm te koken en dan worden het twee koude (brood)maaltijden. Ook niet erg)

28: Farfalle met asperges, champignons en kerstomaatjes

29: Soep

30: Rest dag 28

31: Ajuinsoep

19 Comments

 1. Pssst, je foto’s komen er niet door. Bij mij toch alleszins niet. Leuk dat je die halloumiburger nog steeds af en toe klaarmaakt.

  1. Oeps! Geen idee wat er is misgelopen, maar ik heb de fotolinks nog eens opnieuw ingevoegd en nu zou het normaalgezien in orde moeten zijn (heb het getest in Google Chrome, Internet Explorer en Microsoft Edge). Merci om het te laten weten!

   1. Graag gedaan hoor. Ik werk met Firefox misschien ligt het daar aan. Al kan ik je foto’s normaal wel steeds zien.

    1. Ja, ik snap er niets van; heb mijn foto’s op exact dezelfde manier ingevoegd als anders… Zijn ze bij jou nu wel zichtbaar?

     1. Ja! Het is gelukt. Al weet ik niet zeker of dat een goede zaak is vermits ik nu zin heb in een wafel met aardbeien én slagroom. 🙂

  1. Ik heb zowel de links als de map waaruit ik ze haal nog eens gecontroleerd en bij mij is het in orde in Chrome, Explorer en Edge. Bij jou ook nu? Of zijn ze nog steeds onzichtbaar?

   1. Vervelend, Haaike, maar hier nog steeds geen foto’s zichtbaar (ik gebruik Google Chrome)…

  1. Joepie! Merci om het te laten weten; heb nu eens al mijn links volledig opnieuw geüpload en dat heeft dus blijkbaar geholpen, oef 🙂

 2. Wij durven ook al eens wafels als avondeten op tafel zetten! Maar het is al lang geleden, dus bedankt voor de herinnering!
  Halloumiburger, dat zie ik ook wel eens zitten.

 3. O daar zijn de penne met asperges! Mmmm. Het aspergeseizoen is nu wel zo goed als gedaan.. maar volgend jaar moet ik dat toch eens proberen.

Comments are closed.