Weekmenu september 2016

September zal niet meteen de annalen ingaan als de gezondste maand van het jaar, maar bon ja, een verhuis, dat zorgt al wel eens voor afhaal- en ander comfort food. Al moet ik eerlijk toegeven dat dat niet √©lke keer het excuus was, soms waren we ook gewoon tam ūüôā

1: Lasagne bolognaise

2: Halloumiburger en tempeh-salade (een marinade om te onthouden voor de tempeh (of voor lupeh) en een slaatje dat eigenlijk gerust op zichzelf kan staan)

Halloumiburger en tempeh-salade (Le petit requin)

3: Vegetarisch buffet @ Hiltl

4: Pompoencurry met paprika, zoete aardappel, wortels en erwtjes

5: Rest dag 4

6:¬†Pompoen-erwtensoep (samen met het pompoenseizoen komt er ook weer vaker soep op tafel. Ah ja, want zo’n pompoen, dat is eigenlijk altijd te groot voor ons twee)

7: Lasagne bolognaise

8: Salade

9: Vol-au-vent met frietjes

Vol-au-vent (Le petit requin)

10: Barbecue (nog een keertje aan de rand van de rivier, waarschijnlijk de laatste keer dit jaar)

11: Spaghetti bolognaise

12: Pizza vegetale, speciale en mozzarella

13: Kip met ananas, rijst en curry

14: Salade met avocado, paprika, mozzarella en lupeh

15:¬†R√∂sti met kipsalade met appels, walnoten en pijnboompitten (mijn broer wilde absoluut eens r√∂sti eten en daar zeg ik nooit neen tegen ūüôā Het slaatje is er eentje dat we¬†ooit baseerden op een broodje met kippenwit. Simpel, maar lekker)

Rösti met kipsalade met appels, walnoten en pijnboompitten (Le petit requin)

16: Garden burger @ Iroquois

17: Pannekoeken

18: Druiven en chocolade (euhm ja, twee shiften na elkaar doen resulteerde in enerzijds een te korte middagpauze om iets te gaan halen en anderzijds te laat thuis om nog de goesting te vinden om eten klaar te maken)

19:¬†Agnolotti all’arrabiata met courgette, champignons en mozzarella

Agnolotti all'arrabiata met courgette, champignons en mozzarella (Le petit requin)

20: Rest dag 19

21:¬†Pizza gem√ľse @ Fulmine (na een dagje vollenbak dozen inpakken, wilde ik gewoon pizza bestellen, maar bleek √©√©n pizza onvoldoende qua prijs om te leveren. Misschien ware het slimmer geweest om dan maar gewoon ergens anders iets te bestellen of nog snel naar de winkel te lopen, maar ik besloot er dan maar gewoon een lasagne bij te bestellen. En zo had ik onbedoeld afhaaleten voor drie dagen…)

22: Lasagne bolognaise @ Fulmine

23: Rest dag 22

24: Griekse pasta met geroosterde pompoen, bietjes en champignons (gelukkig werd dat dan goed gemaakt met deze schotel met verse, geroosterde groentjes. Eeuwige liefde voor roosteren in de oven!)

Griekse pasta met geroosterde pompoen, bietjes en champignons (Le petit requin)

25: Chicken burger @ Burger King (een hele dag wandelen + een broer die na al die keren op bezoek er nog nooit geweest was = eten bij Burger King)

26:¬†Spaghetti¬†bolognaise @¬†Made in Italy (mijn “vast” adresje in Liechtenstein (ook al at ik er nog maar twee keer, ik eet er wel elke keer ik in Liechtenstein ben ūüėČ ). Lekker en simpel Italiaans in een tof interieur, weg van de toeristische restaurants. Meer moet dat soms niet zijn)

27: Wafels

28: Pizza speciale en spinaci

29: Buffet @ Hiltl (na twee dagen verhuizen, was het heerlijk om gewoon onze voeten onder tafel te steken en te genieten van lekker veggie eten)

30:¬†Bicky burger met curryworst @ T’ Snacksken (ik zei het al, dat het niet de meest gezonde maand was. Na uren rijden naar Belgi√ę en ’s avonds laat toekomen, werd het dus dit. Smaken deed het wel, daar niet van ūüôā )

10 Comments

 1. Een verhuis is inderdaad niet bevorderlijk voor de eetgewoontes. Ik heb in oktober vooral pizza, frieten en soep met brood gegeten. Tijd om terug een beetje normale dingen te eten en vooral meer groenten!

  1. Blij dat ik niet de enige ben bij wie de maaltijden lijden onder een verhuis ūüėČ Zijn jullie ondertussen volledig verhuisd?

 2. Oooh, die vol-au-vent met frietjes…
  Amai daar krijg ik nu ineens goesting in, gewoon al van die foto te zien.

 3. haha, hier is het maandmenu ook wel soms heel gevarieerd, van weken met veel pasta en weken met gezond gevarieerd

 4. Deze week is het hier eventjes iets minder gezond. Maandag had ik met een vriendin afgesproken, dinsdag waren de winkels toe en werd er nasi goreng met loempia gemaakt, woensdag had ik een auteursdiner, gisteren hutsepot, vanavond een pangerecht met kip, prei, tomaat en kokosmelk met curry én morgen is het waarschijnlijk pizza vermits ik veel te laat thuis ga komen van de Boekenbeurs om nog uitgebreid te koken. Zondag is het dan weer restjesdag vermits er geen plek meer vrij is in onze kleine diepvries. Maar volgende week gaan we er weer wat gevarieerder tegenaan.

  1. Ik vind dat nog heel goed meevallen hoor, zowel qua variatie als gezondheid!
   Benieuwd met welke auteur je op diner mocht ūüôā

   1. Dat was het evenement met Krystal Sutherland dat werd georganiseerd door Young & Awesome. Ondertussen verscheen er al een verslagje van op mijn blog. ūüėČ

Comments are closed.