5x ontbijt #projectblogboek

#projectblogboek

Mijn eerste reactie op deze opdracht voor #projectblogboek was “pfff, ontbijt, de meest ongeïnspireerde maaltijd van allemaal!”. Tot ik er iets meer over nagedacht en – tot mijn schaamte – moet toegeven dat eigenlijk enkel mijn warme maaltijden gevarieerd zijn. Het avondeten bestaat hier meestal gewoon uit boterhammen met dan nog eens meestal dezelfde soorten beleg (als er één eetding is waar ik extreem kieskeurig in ben, dan is het wel broodbeleg).

Bij deze dus vijf ontbijtfoto’s uit een van de voorbije weken:

Het standaard ontbijt

Brood met choco (voor Johan) en confituur (voor mij); in de meest ideale versie met zelfgemaakt brood (zoals hier: vlechtbrood) en zelfgemaakte confituur. De meest voorkomende versie is met winkelbrood en eigen confituur, maar er is natuurlijk ook de versie waar alles van de winkel komt.

Ontbijt 1 (Le petit requin)

Het standaardontbijt, de weekendeditie

Als er tijd genoeg is om lang aan tafel te zitten,dan eten wij al wel eens een pompelmoes. Gewoon zo uitlepelen (eventueel met een beetje suiker er op): mmm!

Ontbijt 2 (Le petit requin)

Het traagste ontbijt

Dit eten we logischerwijs voornamelijk op zaterdag of zondag, omdat we dan tijd hebben om eitjes te bakken, meestal spiegeleitjes voor Johan en eieren met banaan voor mij.

Ontbijt 3 (Le petit requin)

Het snelste ontbijt

Cornflakes met melk

Ontbijt 4 (Le petit requin)

Het hipste ontbijt

Havermout met versgeperst fruitsap. Lievelingsversie hier is warme havermout met bosvruchten en kokosmelk, afgewerkt met lijnzaad en kokosraspsel.

Ontbijt 5 (Le petit requin)

Dit is de derde post voor #projectblogboek, volgens haar idee, gebaseerd op haar boek.

5 Comments

 1. Eitjes met banaan? *kijkt even onbegrijpend* Is die banaan dan warm? Ik vind het eerlijk gezegd zo goor klinken, dat ik er nieuwsgierig naar word en het zelfs eens wil proberen. 🙂 Maar laat het vooral smaken, zou ik zeggen!

  1. Hahaha! Je bent niet de enige hoor, mijn broer en mijn vader vinden dat ook maar iets raars (om het woord vies maar niet te gebruiken 😉

   Die banaan is inderdaad warm: ik bak eerst de schijfjes aan een kant, draai ze om en kap er dan mijn geklutst eitje bij 🙂 Zo moeder, zo dochter in mijn geval, ik eet dat zo al van kleinsaf.

   Ik heb het de afgelopen maanden ook op een aantal blogs voorbij zien komen als gezonde “pannenkoek”, al was daar de banaan wel geprakt onder het ei, waardoor het er waarschijnlijk iets minder raar uitziet 🙂

 2. Ha, nu je het zegt … Zo'n 'banaanpannekoek' heb ik wél al eens gegeten, denk ik. En ik moet toegeven dat dat best nog wel smaakte. Maar daar smaakt het eitje niet echt in door en ik vermoed dat dat in jouw versie wél het geval is. 'k Ga het toch eens proberen. Straks eens een banaan kopen … 😉

 3. Mijn ontbijt is ook maar saai: meestal fruit, maximum twee keer per week brood met aanwezig beleg. En als er geen vers fruit is, overnight oats met rode vruchten (uit de diepvries).

  1. Wel, dat moet ik eigenlijk eens uitproberen! Als ik havermout maak, is het altijd de ochtend zelf, maar omdat dat toch wel wat tijd vraagt, eet ik het niet zo vaak. Overnight oats ’s morgens even opwarmen in de microgolf zou daar wel een goede oplossing voor zijn!

Comments are closed.