Countdown give-away nr. 2

Give-away (Le petit requin)

Op 27 april van dit jaar is het vijf jaar geleden dat ik naar Zwitserland verhuisde; op 28 april – binnen exact vier weken – ben ik vijf jaar aan het bloggen. Tijd voor een give-away, dacht ik. Of voor vijf give-aways: elke zondag van 24 maart tot en met 21 april. Ze lopen allemaal tot 26 april om middernacht en iedereen kan elke week meedoen; op 28 april maak ik de vijf winnaars bekend.

Na de Zwitserse chocolade van vorige week (die jullie dus ook nog steeds kunnen winnen), kon ik in deze boekenweek voor geen andere van mijn voorliefdes dan lezen gaan en dus geef ik een pakketje boeken weg. Om kans te maken, wil ik twee dingen weten: welk genre boeken jullie graag lezen (kwestie van dat pakketje zo passend mogelijk samen te kunnen stellen 🙂 ) én waarom / wat jullie hier graag lezen (specifieke berichten, reeksen…?).

Succes!

13 Comments

 1. Ik waag mijn kans. Je weet maar nooit. 😊 Ik lees graag avonturenverhalen, poëtische teksten en schone liefdesverhalen en jouw blog. Omdat ik de titel top vind. Omdat ik het knap vind dat je het daar toch maar lapt in Zwitserland. Omdat er raakpunten zijn: in het lezen, in de keuze van gedichten, in architectuur, in … .

 2. Wat een toffe give aways heb jij uitgedacht!
  Ik lees uiteraard graag (geen verrassing) en het liefst romans. De laatste jaren veel waarin de oorlog een rol speelde, maar dat was eigenlijk niet bewust.
  En ik lees hier graag omdat ik het fijn vind om te lezen hoe het Belgen in het buitenland vergaat, maar ondertussen vooral ook omdat ik een aantal dingen waarover je schrijft heel erg herken en het bewonderenswaardig vindt hoe je er allemaal mee omgaat.

 3. Oh, hier wil ik wel graag aan meedoen! Een echt genre boeken heb ik niet, of het is toch moeilijk te omschrijven. Romans in het algemeen, liefst zonder al te historisch te zijn.

  Ik kom hier graag lezen voor de boekentips, de mooie gedichten, de inspirerende maandmenu’s, de persoonlijke berichten, de moestuinupdates, …

 4. Ik lees het liefst romans en kortverhalen van vrouwelijke auteurs. Eén: omdat die alom ondervertegenwoordigd zijn in voorkeurslijsten, en twee: omdat ik toch niet alles kan lezen en ik daardoor het terrein al een beetje versmal. Daar zijn een paar uitzonderingen op, waaronder Haruki Murakami, van wie ik nog veel wil lezen omdat hij zo schijnbaar gemakkelijk en vloeiend schrijft. Ik lees ook graag inspirerende, motiverende non-fictie èn ik lees kookboeken van voor naar achter en terug.
  Ik lees hier graag hoe het is om als Belgische in een ander land te wonen en ik kijk graag door jouw ogen, via je foto’s, naar je omgeving.

 5. Ik lees vooral graag literaire romans, tegenwoordig ook in het Engels. Ook klassiekers en historische romans lees ik graag.
  Waarom ik hier graag kom lezen, is omdat je heel vlot schrijft. Ik lees vooral graag je persoonlijke berichten en de berichten met de mooie foto’s.

 6. Ik doe graag mee! Wij lezen hier momenteel vooral kinderboeken 🙂 Zelf hou ik van reisverhalen en boeken met kortverhalen. Omdat ik weinig tijd heb om te lezen is het vaak haalbaarder om een kort verhaal te lezen. Of blogjes natuurlijk!

 7. Bij mijn “voorstelling” stond nevernotreading, dus waag ik hier ook mijn kans 🙂
  Door goodreads en de verbeelding boekenclub heb ik ontdekt dat ik van veel verschillende genres hou, romans geschreven uit verschillende standpunten blijken wel een streepje voor te hebben… Nieuwe liefde zijn prachtige prentenboeken (Rebecca Dautremer!) en door begeleider te zijn bij de KJV lees ik nu ook weer meer kinderboeken.

  Ik geniet telkens van “Dingen die ik me wel eens afvraag” en ook de gedichten, silberstreifen, boekenupdates en gewoon het leven zoals het is in Zwitserland!

 8. Ik lees het liefst van al thrillers, liefst met een dode of twee 🙂 Harlan Coben is al jaren mijn favoriete auteur, op de voet gevolgd door MJ Arlidge, Samuel Bjork en Karin Slaughter. Stephen King lees ik ook erg graag, maar daar moet ik mij al eens wat meer door worstelen. Zijn boeken lezen niet altijd even vlot…
  Ik lees jouw blog graag, zeker nadat ik jou al een paar keer in het echt ontmoette, omdat het zo oprecht geschreven is. Je volgt niet slaafs de trends in blogland en dat apprecieer ik!

 9. Ik lees alles. Ik heb graag afwisseling. Daarom lees ik ook altijd twee boeken tegelijk. Bijvoorbeeld combinatie van een thriller waar ge doorheen vliegt (en dan bij voorkeur Scandinavische want die zijn een pak gruwelijker) en een boek waarbij ge iets meer moeite moet doen om er bij te blijven. Van historische romans lees ik graag over WO2 omdat ik daar nog veel over wil bijleren. Fantasy lees ik ook graag. Romans. Chicklit als mijn hersens efkes rust nodig hebben. Favoriete schrijvers: Peter Pohl en Niccolo Ammaniti (van wie ik altijd de schrijfwijze moet gaan checken).
  Ook op uw blog lees ik graag alles. Want ik heb graag afwisseling 🙂

 10. Ik waag ook nog mijn kans 🙂
  Ik lees bijna alles graag, behalve bewust enge boeken. Het mag gaan over loodzware thema’s waar ik nog weken op loop te sjieken of zo luchtig als wat, zolang het wat vlot geschreven en niet thrillerachtig is ben ik content. Boeken lezen die aan de andere kant van de wereld geschreven werden of net heel dichtbij, ze kunnen je allemaal op sleeptouw nemen.

  Ik lees hier heel graag omdat jij een toffe bent. En omdat het leuk is om de avonturen te lezen van een ander Belgje in het buitenland. En voor de persoonlijke berichten, de kleine gelukjes, de mooie foto’s…

Comments are closed.