Countdown give-away nr. 3

Give-away (Le petit requin)

Op 27 april van dit jaar is het vijf jaar geleden dat ik naar Zwitserland verhuisde; op 28 april – binnen exact drie weken – ben ik vijf jaar aan het bloggen. Tijd voor een give-away, dacht ik. Of voor vijf give-aways: elke zondag van 24 maart tot en met 21 april. Ze lopen allemaal tot 26 april om middernacht en iedereen kan elke week meedoen; op 28 april maak ik de vijf winnaars bekend.

Na de Zwitserse chocolade van twee weken geleden en de boeken van vorige week (die jullie dus beiden nog steeds kunnen winnen), is het cadeau van deze week geΓ―nspireerd door een van mijn andere liefdes: planten! Hoewel ik eerst van plan was stekjes van een aantal planten cadeau te geven, leek mij dat praktisch maar moeilijk haalbaar: boeken versturen is geen probleem, chocolade gaat ook nog, omdat de post sneller is dan de vervaldatum dichterbij komt, maar plantjes… mja, misschien toch maar beter niet πŸ™‚ . Maar niet getreurd, want ik heb nog andere, beter tegen postverzendingen opgewassen plantjes in huis: mijn stempels!

Deze week geef ik dus een pakketje met 10 zelfgestempelde kaarten weg, die ik met verschillende plantenstempels ga bedrukken. Hieronder een paar voorbeelden, zowel kaartjes voor specifieke momenten als kaartjes die dat nog vrij laten.

Om kans te maken, wil ik opnieuw twee dingen weten: willen jullie kaartjes voor een specifieke gebeurtenis (kerst, verjaardag…) of kaartjes die dat nog open laten? Of liever een mix van verschillende thema’s?

Voor de tweede vraag ga ik even schaamteloos gebruik maken van jullie kennis πŸ˜‰: J. en ik gaan in de paasvakantie immers op stap met zijn neefjes van 4,5 en 7 jaar oud en zijn nog op zoek naar ideeΓ«n. Welke uitstap kunnen jullie aanraden (in de buurt van Gent is een pluspunt, maar hoeft niet)? En wie geen kindertips of tips in BelgiΓ« (zijnde dus verder dan wat we als daguitstap kunnen doen) heeft: wat raden jullie twee volwassenen aan als uitstap in jullie buurt?

Succes!

16 Comments

 1. Ik doe meeeeeeeeeeeee!

  vraag 0: de privacy instellingen van uw foto’s staan weer niet goed πŸ˜€

  vraag 1: verjaardagskaartjes πŸ™‚

  vraag 2: kinderen van 4, 5 en 7? In het Gentse? Harry Malter park natuurlijk! Echt waar, jullie gaan tevreden weer naar huis gaan.
  Wat verder van Gent, maar goed te doen: een uurtje rijden. Groede Podium. Heerlijk voor jonge kinderen. En het strand is vlakbij. Tussen Breskens en Cadzand. We zijn er onlangs geweest met Lili, en we hebben genoten. Foto’s ergens in mijn Week in beeld.
  Als je zoekt op Groede, en op Harry Malter, op mijn blog, dan vind je daar wel iets over denk ik.

  1. Vraag 0 zou opgelost moeten zijn (die foto’s staan nochtans in dezelfde map als de rest he. Aaaaargh πŸ™‚ )

   Groede had ik inderdaad zien passeren op je blog en had ik al opgeschreven; Harry Malter kom ik eens opzoeken, merci!

 2. Uitstapjes in de buurt van Gent, afhankelijk van hun aandachtspanne
  – het Gravensteen bezoeken. Een echt fort/kasteel, je kan er weinig mis mee doen. Als ik het me goed herinner, is er gratis toegang voor gentenaars en misschien ook sowieso voor kinderen.
  – de wereld van Kina (bij st Pietersabdij). Desnoods enkel in de machine kruipen om naar het midden van de aarde te reizen en de collectie lichtgevende stenen bewonderen in neonlicht, want voor de prijs moet je het niet laten (opnieuw, toch als Gentenaar, geen idee wat anderen betalen). Hetzelfde ticket geeft ook toegang tot de tuin van Kina, maar daar zijn we zelf nog niet geweest.
  – de plantentuin bij de ledeganck (gratis). Zeker in de lente is het daar mooi, je kunt er altijd een zoek een zoektocht van maken met zoek een rode/gele/paarse/raar gevormde/… bloem
  – Gentbrugse Meersen is een vrij groot natuurgebied waar je van de paadjes af mag. Er zijn geboortebossen met reuzepotloden, vogelhuisjes en ander leuks en als ze ver genoeg kunnen stappen is er ook een tof “natuurlijk” speelparadijs. Het moeilijkste is om voorbij het speelplein bij de ingang te geraken πŸ˜‰

  Ik denk dat dat zowat onze favorieten waren. Ik wens jullie een fijne dag samen!

  1. Waw, zoveel tips, merci!

   (en gewoon voor de zekerheid: wil je ook meedoen aan de give-away? Moet niet natuurlijk, gewoon om zeker te zijn πŸ˜‰ )

   1. Net zoals bij zwartraafje ligt hier nogal veel gerief om zelf kaartjes mee te maken (kuch hoarder van knutselgerief kuch), waardoor ik ga passen voor de giveaway. He kaartjes zien er wel om ter mooist uit!

    Ik hoop dat jullie uitstap met de neefjes leuk was of wordt!

    1. Haha, dat snap ik; ik heb hier ook een “mooie” voorraad liggen πŸ™‚
     We zijn donderdag op stap gegaan; uiteindelijk verder weg van Gent dan oorspronkelijk gedacht (Groede Podium), omdat ze met hun ouders al verschillende dingen in de buurt gedaan hadden en zin hadden in iets nieuws. Al neemt dat niet weg dat ik een aantal opties zeker in de toekomst nog wel zie gebeuren πŸ™‚

 3. Ik kan de foto’s nog steeds niet zien πŸ™

  Verjaardagskaartjes! πŸ™‚

  En het Gravensteen vind ik de max om te doen met kindjes, maar ook als volwassene.

 4. Ik stuur het liefst zomaar-kaartjes.

  In Gent weet ik niets, maar onlangs ben ik met mijn petekind en haar zusje gaan wandelen en spelen in de Antwerpse parken Middelheim en Nachtegalen. Letterlijk toegankelijke kunst voor kinderen en volwassenen, een populaire speeltuin en de gezellige, roezemoezige Melkerij, waar ik het champagnebier Dame Jeanne heb geproefd en het lekker vond.

  1. Oh, die was ik helemaal vergeten. Ben er ooit met andere kindjes (en hun ouders πŸ™‚ ) geweest, maar nog niet met deze twee πŸ™‚ En die Melkerij, die heb ik toen blijkbaar gemist. Merci voor de tip!

 5. Ik tipte net TrainWorld op mijn blog. (Enfin, het wordt morgen gepubliceerd :p) Niet in Gent maar wel makkelijk bereikbaar met de trein. En een treinrit is bij een treinmuseum toch wel een must.

  Ik zou het liefst ‘zomaar-kaartjes’ winnen.

 6. Ik doe niet mee vermits ik zelf nogal vaak kaartjes maak en nog eventjes toekom met mijn voorraad. Maar ik wilde je wel even laten weten dat het kaartje met die paardenbloem prachtig is.

  1. Oh, merci, dat is leuk om te horen! En ja, ik vermoedde al dat deze give-away minder jouw ding zou zijn; die van morgen is dat misschien wel meer πŸ˜‰

Comments are closed.