Goede voornemens – Update februari

Zoals jullie weten maakte ik begin dit jaar 12 voornemens; tijd voor de februari-update!

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 6: 30′ yoga – 30′ lopen – 3 dagen skiën
Week 7: 1u lopen – 30′ yoga – 30′ yoga en spieroefeningen
Week 8: 45′ lopen – 30′ yoga en spieroefeningen – 30′ lopen – 2,5u wandelen – een dag skiën – 30′ yoga
Week 9: 30′ lopen – 45′ fietsen – 60′ fietsen

Afwisselende weken deze maand: de eerste en derde week haalde ik mijn voornemen ruimschoots, de andere twee weken nipt. Maar hey, gehaald is gehaald! 😉

Gerardmer (Le petit requin)

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

Jullie zagen al in mijn weekmenu van februari dat ik de afgelopen maand opnieuw mijn doel haalde, met ongeveer 60% vegetarische maaltijden. Het is iets waar ik eigenlijk bijna niet meer stil bij sta en wanneer ik, zoals in februari keer het geval was, een paar dagen na elkaar vlees eet doordat ik bijvoorbeeld bij niet vegetarische familie of vrienden eet, dan heb ik daarna echt behoefte aan een maaltijd zonder vlees (al kan ik soms evengoed zin hebben in een stukje kip of een gehaktbroodje, dus volledig vegetarisme is nog een stap te ver, vrees ik).

5. 30 boeken lezen

In februari las ik “amper” twee boeken (ondanks de stapels boeken die hier overal in huis te vinden zijn), maar met een totaal van 10 boeken na twee maand is dat voor deze doelstelling verre van problematisch 🙂

6. Op zes gebieden organiseren en minimaliseren

Ik mestte in februari mijn kleerkast uit en kon er een volle zak uit verwijderen (die ofwel naar de kledingcontainer gaat, ofwel tweedehands verkocht zal worden); in de loop van de week volgt nog een “organiseer en minimaliseer”-blogje daarover.
In alle geval kan ik dus al twee van de zes “gebieden” afchecken!

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Eveneens in mijn leesoverzicht van februari stond de laatste stand van zaken voor deze challenge. Ik kan al negen puntjes schrappen, dus ook hier mooi op schema, al komen er nog best wel wat uitdagende puntjes aan.

Le petit requin

10. Mijn kleerkast “beter” maken

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig met het opruimen van mijn kleerkast uit puntje 6 hierboven, maar ik kocht ook een nieuwe jeans. “Lang leve” veel vermageren, want het merendeel van mijn broeken zat gewoon totaal niet meer comfortabel of flatterend. Braaf volgens mijn voornemen om enkel ecologisch en fairtrade verantwoorde kleren te kopen is mijn nieuwe jeans gemaakt uit organisch katoen en gerecycleerd polyester. Ze komt ongetwijfeld binnenkort voorbij tijdens een Fair wear Friday 🙂

4 Comments

  1. Amai zeg, je bent goed bezig. Op zo veel vlakken dan nog. Ik maak geen voornemens meer omdat ik ze toch nooit haal… 😉

  2. Merci! Dit is eigenlijk het eerste jaar dat het mij lukt om mijn voornemens niet al na een week te vergeten. Lang leve erover bloggen zeker? 🙂

Comments are closed.