Tikkertje: 3-tag

aMuse Rouge tagde mij voor de 3-tag, die oorspronkelijk bedacht werd door Tiny.

Ik moet starten met een foto die te maken heeft met het getal drie; hoewel ik er even over moest nadenken was er eigenlijk geen enkele foto die hier beter bij kon passen als onderstaande.
Hij toont immers de drie-eenheid “Aarjen – fiets – Mont Ventoux”, die jarenlang trouw mijn zomers kleurde (mijn broer ook daarbuiten natuurlijk!) en is bovendien genomen na onze derde beklimming van de Ventoux die dag, waarbij de triple op onze fiets zeer goed van pas gekomen is. En zo hebben jullie meteen 3x 3 in één foto 😉

Cinglé du Venoux (Le petit requin)

1. Welke 3 dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

 • Laptop
 • Fototoestellen (dagdagelijks kleintje en de spiegelreflex)
 • Blogplatform

2. Welke 3 dingen mogen niet op een blog ontbreken?

 • Leuke schrijfstijl
 • Foto’s (al naargelang het type blog al dan niet noodzakelijk, maar sowieso altijd geapprecieerd)
 • Persoonlijkheid (niks tegen bloggers die de ene review na de andere productaanbeveling online zwieren, maar als dat het enige is dat er te lezen valt en er geen greintje persoonlijkheid in doorschemert, ben ik weg)

3. Over welke 3 onderwerpen schrijf je het liefst?

 • Zwitserland: zonder Zwitserland was deze blog er waarschijnlijk nooit gekomen en eigenlijk zou ik graag nog meer over het land schrijven, o.a. door onze uitstappen hier meer aandacht te geven. Idealiter maak ik daar dan meteen een reisrubriek van met vb. ook teksten en foto’s over onze duikreis naar Egypte, citytrips… Work in progress 🙂
 • “Week in woord in beeld”: omdat ik het hier over vanalles en nog wat kan hebben, zoals kleine dingetjes die mij opgevallen zijn, maar die niet per se een blog op zichzelf waard zijn (om een recent voorbeeld te noemen: de “afvoering” uit België)
 • Lijsjes: om maar meteen de rest van blog zo ongeveer samen te vatten 😉 . Lijsjes met voornemens, lijstjes met wat ik gelezen heb, lijstjes met mijn weekmenu… Jup ik ben een lijstjesmens… en dan hou ik mij hier nog best wel in, want op mijn computer zijn nog meer lijstjes te vinden 🙂

4. Wat zijn de 3 populairste posts op je blog?
Afhankelijk wat je onder “populair” verstaat, kom ik tot een andere top drie. De lijst op basis van pageviews toont vooral dat ik een beginnende blog ben 🙂 . Eens vernoemd worden op een “grote blog”, zorgt dan meteen ook voor beduidend hogere bezoekersaantallen:

Als ik kijk naar de blogs waar het meeste op reageert wordt, dan zijn dat deze drie:

Le petit requin

5. Welke 3 dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Pfff, moeilijke vraag seg. Een poging tot:

 • Familie en vrienden op de hoogte houden van onze belevenissen hier in Zwitserland: dit is de reden dat ik ben beginnen bloggen, al zuchten die mensen vermoedelijk tegenwoordig al eens bij al de andere lectuur die ze hier moeten doorploegen 😉

Le petit requin

 • Mensen inspireren: oh boy, klinkt een beetje hoogdravend he? Niet dat ik goeroe-ambities heb, maar inspireren in de zin dat iemand bijvoorbeeld een boek leest omdat hij/zij het hier tegenkomt, dat iemand een recept hier uitprobeert en dat lekker vindt, dat iemand zich soms misschien eens herkent in wat ik schrijf…
 • Beter leren schrijven: dit is een persoonlijk “doel”; ik schrijf graag, maar er is nog werk aan de winkel. Meer leren schrappen bijvoorbeeld, ik ben zo slecht in schrappen (waarvoor mijn excuses)!

6. Via welke 3 sociale media is jouw blog te volgen?
Euhm ja, ik ben nogal een sociale media nitwit vrees ik. Aan Instagram, Twitter en andere toestanden doe ik vb. niet mee, al kan je mijn Project 365 wel volgen op Google Plus. Jaja, dat platform dat geen kat gebruikt ja, dáár ben ik uiteraard wel te vinden! 😉

Al bij al kan ik er wel drie bij elkaar rapen, al dragen ze niet allemaal de naam van mijn blog (alhoewel: Le petit requin en Haaike zijn natuurlijk wel gewoon synoniemen):

Tja, het blogboek lezen en dan nog niet vollenbak aanwezig zijn op sociale media, shame on me seg 😉

7. Wat zijn de 3 voor- of nadelen van bloggen?

Voordelen:

 • Uitlaatklep
 • Reacties
 • Bijleren, door wat ik soms lees op andere blogs, maar ook door vb. stomweg te prutsen in html

Nadelen:

 • Tijd, die gaat naar het schrijven van de blogs, inclusief het nemen en bewerken van foto’s
 • Tijd, die gaat naar het lezen van andere blogs
 • Blogger-frustraties: ik ben helemaal voor voldoende wit- en dus ademruimte op pagina’s, maar ik kies graag zelf waar en hoeveel en dat heeft blogger precies niet zo goed begrepen

8. Welke 3 mensen laten de meeste reacties achter?

9. Wat zijn jouw 3 favoriete blogs van anderen?
En dit is dan de vraag om ruzie in het blogkot te krijgen ofzo? 😉 Dit zijn bijlange niet mijn enige favorieten, maar het zijn er wel die consistent in mijn blogroll blijven staan omdat ze zo mooi schrijven:

10. Over welke 3 onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?
Het liefste he, dus dit is zeker niet het enige dat ik lees:

 • Persoonlijke verhalen
 • Lijstjes 🙂
 • Dingen die inspireren (dat kan dan gaan van hoe iemand probeert te minimaliseren, recepten die ik wil uitproberen, reviews van boeken die ik daardoor wil lezen…)

11. Welke 3 blogtips heb jij voor andere bloggers?

 • Doe gewoon je zin. Ja, het kan zijn dat dit of dat onderwerp beter werkt voor een groot publiek, maar als dat je ding niet is, schrijf er dan vooral niet over. Doe mee aan blogprojecten (zoals vb. #projectblogboek of #boostyourpositivity) als je daar zin in hebt, maar niet “om mee te doen met de rest”.
 • Verzorg je layout: kijk, het moet niet altijd tip top zijn, dat lukt mij ook niet, maar sommige websites zien eruit als halve kerstbomen. Geef ruimte aan rust in je layout, prop niet alles vol, zet niet elk mogelijk prulletje in een andere kleur en gebruik niet elk lettertype dat je tegenkomt.
 • Ga regelmatig eens naar buiten, dat computerscherm is niet alles wat er is en je hebt achteraf des te meer om over te schrijven 😉

12. Nomineer 3 bloggers.

(uiteraard enkel in te vullen indien deze tag voldoet aan de eerste blogtip 😉

6 Comments

 1. Leuk dat je 'm ook hebt ingevuld!

  In je twee laatste doelen uit vraag 5 herken ik mezelf ook wel. Vooral dat van 'mensen inspireren'. Je kan je echt niet inbeelden hoe belachelijk blij ik ben wanneer mensen laten weten dat ze een receptje van mij hebben uitgeprobeerd. Wanneer ze het dan ook nog heel lekker vonden, kan mijn humeur meteen een hele week niet meer stuk. 🙂

  Ik word bij jou vooral geïnspireerd door de boeken die je aanraadt. Enkele ervan staan echt al op mijn to read-lijst. Het enige 'probleem' is dat die lijst na een kort 'leesdipje' ondertussen toch weer héél lang is geworden… 🙂

  1. Oh, leuk om te horen dat je dat graag leest! "Oneindige" leeslijstjes zijn hier ook het geval hoor; per boek dat ik kan schrappen, komen er weer drie nieuwe bij op die lijst 🙂
   Dat ik regelmatig geïnspireerd geraak door jouw blog, was waarschijnlijk wel al duidelijk 😉

 2. Oh, dankjewel voor de nominatie. Ik maak er zeker eens werk van, maar moet er eerst wat over nadenken!

 3. Deze tag is me al eerder naar het hoofd gegooid en ik had hem zelfs uitgeschreven en al, maar 't is er nog niet van gekomen hem te posten. Misschien moet ik, na deze nominatie, nog maar eens mijn best doen 🙂
  En van mij mag je zeker meer schrijven over Zwitserland… maar ook over je andere uitstappen en reizen.

  1. Ah kijk, ik dacht al dat het risico groot was dat je al getagd ging zijn, maar aangezien ik er geen blogje over vond, heb ik het risico toch maar genomen 😉 Ik ben er zeker benieuwd naar, maar voel je uiteraard vooral niet verplicht!

Comments are closed.