Verbeelding book challenge 2019 – Derde kwartaal

Nog slechts drie maanden te gaan dit jaar en dus is het tijd voor de derde update van de Verbeelding book challenge. Ik toon hier enkel die puntjes, die ik in dit kwartaal heb kunnen afstrepen; een algemeen overzicht staat op deze pagina en de vorige kwartalen vinden jullie in de eerste en de tweede update.

6. Een boek met een Q in de titel
Niña Weijers, De consequenties
De titel spreekt voor zich, vermoed ik 😉

7. Een stationsromannetje
Jennie Lucas, Hulpeloos in zijn armen
Ik was oorspronkelijk niet van plan om een echt stationsromannetje te lezen en dacht eerder een creatieve draai aan dit puntje te geven. Tot ik ontdekte dat er eentje stond tussen een paar ebooks die ik ooit van iemand kreeg en er mij toch aan waagde. Spijt heb ik er niet van, maar zo’n rotslechte boeken als dit hoop ik toch niet te vaak te lezen.

9. Een boek waarin één van de smaken in de titel verwerkt werd
Raynor Winn, The salt path
Qua snoeperij ben ik nog altijd meer een liefhebber van zoet dan zout, qua boektitels is het blijkbaar omgekeerd 😉

18. Een van je favoriete boeken
Laura Ingalls Wilder, On the banks of Plum creek
Een van mijn favoriete boeken als kind herlas ik dit keer in het Engels.

19. Een boek dat gepubliceerd werd na de dood van de auteur
Laura Ingalls Wilder, The first four years
Uit dezelfde reeks als het bovenstaande boek, al las ik dit boek als kind niet. Daardoor ontdekte ik ook nu pas dat dit deel niet, zoals de rest voor, maar pas na haar dood werd uitgegeven.

20. Een boek dat intussen verfilmd is als Netflix film of serie en kijk meteen ook de film of de serie in kwestie
Margaret Atwood, Alias Grace
Het boek is heel erg de moeite en de miniserie, die Netflix eruit maakte, houdt die standaard eigenlijk best goed aan.

Met deze zes boeken erbij staat de stand op 22 puntjes, wat betekent dat er nog acht te gaan zijn in het laatste kwartaal. Ik betwijfel of dat haalbaar is, want specifiek voor de challenge lezen, ben ik niet van plan (of toch niet voor acht puntjes, misschien voor één of twee). Ideeën heb ik wel al, maar zoals altijd: ik lees waar ik op dat moment goesting in heb, ongeacht of het een boek is dat past bij de challenge en/of al lang op mijn leeslijst staat.

Dit zijn de puntjes die ik nog moet halen en waarvoor ik al eventuele opties in de kast / op mijn e-reader heb staan:

 • Een boek geschreven door iemand transgender of met een trans-personage in de hoofdrol
  Orlando van Virginia Woolf wil ik al een tijdje lezen en zou hier bij passen.
 • Een non fictie boek rond een onderwerp waar je absoluut niets over weet.
  En dan een fictie boek rond datzelfde onderwerp
  Ik las eerder dit jaar voor mijn studie een hoofdstuk uit Caliban and the witch van Silvia Federici en wil dat graag volledig lezen. Niet dat ik niets weet over heksen(vervolgingen), maar voldoende weinig om er meer over te willen weten. Als fictieboek zou ik dan The witches van Roald Dahl herlezen 🙂
 • Een boek dat zich afspeelt op een andere planeet
  Ook The book of strange new things van Michel Faber staat al een tijdje ongelezen in de kast.
 • Een boek van een vrouwelijke auteur die een mannelijk pseudoniem gebruikte
  Dit puntje komt sowieso nog in orde, want ik ben bezig aan de laatste pagina’s in Middlemarch van George Eliot, die eigenlijk Mary Anne Evans heet.

Bij deze drie heb ik hoogstens vage ideeën, maar nog niets dat meteen klaar staat. Tips zijn altijd welkom 🙂

 • Een boek met een van de vier elementen in de titel
 • Een memoire van een dier. Jawel. Een dier.
 • Een paranormaal getint boek

12 Comments

 1. Geen echte memoires van een dier, maar wel memorabel (en aanraders):
  – het verhaal ‘After I Was Thrown in the River and Before I Drowned’ in ‘How we are hungry’ van Dave Eggers – verteld door een hond
  – ‘Fox 8′ van George Saunders (in het Engels lezen!) – verteld door een vos
  Of mss: The fantastic Mr Fox’ van Roald Dahl?

  Als je ‘klei’ als een van de elementen kan beschouwen:
  – Bridge of Clay (Markus Zusak – schrijver van De boekendief)

 2. Amai goed gelezen toch! Ik heb nog maar 14 puntjes afgestreept maar ik doe maar mee voor de helft omdat er teveel boeken zijn die ik wil lezen maar die niet passen.
  Orlando spreekt me ook enorm aan 🙂 Maar voor dat puntje heb ik al een boek gelezen, maar ik kan het daarom wel alsnog lezen natuurlijk

  1. Orlando kan zeker ook al tellen voor puntje 10, misschien heb je dat nog niet? Maar inderdaad: of je er al een puntje voor hebt of niet, als het aanspreekt, zou ik het sowieso lezen 🙂

   1. Dat puntje heb ik ook al 🙂 Maar dat houdt me inderdaad niet tegen om het alsnog eens te lezen.

 3. Ik ben er ooit ook eens aan begonnen, maar ik hou het niet vol. Ik lees toch liever wat ik graag lees en niet volgens een lijstje. Goed gedaan.

  1. Oh, als ik puur voor die lijst zou lezen, zou ik het ook nooit volhouden! Ik lees gewoon wat ik graag lees, waardoor de kans sowieso groot is dat een deel daarvan bij een puntje past (dit jaar las ik vb. al 45 boeken, waarvan dus ongeveer de helft kan meetellen en ik amper 1 boek specifiek voor de challenge gelezen heb). Zo doe ik het elk jaar: kijken waar ik geraak met wat ik sowieso zou lezen en dan één of twee boeken specifiek lezen (waarvan sommige, zoals dat stationsromannetje, dik tegenvallen, maar andere soms weer net een heel aangename verrassing blijken te zijn 🙂 ).

 4. Tof, dat je er al zoveel hebt kunnen afvinken. Ik besloot dit jaar niet mee te doen maar dacht aan het einde van het jaar mijn gelezen boeken eens te doorlopen en zo te zien wat ik zou kunnen afvinken zonder er echt bewust mee bezig te zijn geweest. Ja, ik weet dat het dan geen challenge is maar ik ben gewoon benieuwd hoeveel van de boeken die ik dit jaar lees zouden voldoen aan de opdrachten van de Verbeelding Book Challenge. Met A promise of fire van Amanda Bouchet zou ik er alvast eentje kunnen afvinken.

  1. Hihi, dat kan inderdaad al meetellen! In jouw geval zou ik het ook zo doen, want jij doet al een aantal andere challenges. In zekere zin doe ik het ook zo, want ik controleer iets vaak, maar lees – op tot nu toe één boek na – ook maar gewoon waar ik zin in heb en kijk dan eens of het eigenlijk ergens bij past of niet 🙂

 5. Memoires van een dier: zou ‘Een hond met negen levens’ hier niet onder kunnen vallen? Het ik-personage is een hond en vertelt over zijn hele leven. Sounds good, no? (Wel veel bleiten.)
  Ik moet dringend wat meer boeken van Margaret Atwood gaan lezen. Heb er ooit eens eentje van haar gelezen, maar nu ze ineens megapopulair is, zijn haar boeken veel makkelijker te vinden.
  Paranormaal getint: Carrie van Stephen King, als je dat nog niet hebt gelezen?

  1. Ik heb ondertussen voor beide puntjes een boek, maar heb Een hond met negen levens meteen aan mijn lijstje toegevoegd! Niet dat ik zoveel zin heb in bleiten, maar het klinkt te mooi 🙂
   Ik las op zich nog maar twee boeken van Margaret Atwood (Alias Grace en The handmaid’s tale), maar ze waren alletwee absoluut de moeite!

Comments are closed.