Verbeelding book challenge 2019 โ€“ Tweede kwartaal

De helft van het jaar is voorbij en dus is het tijd voor de tweede update van de Verbeelding book challenge. Ik toon hier enkel die puntjes, die ik in dit kwartaal heb kunnen afstrepen; een algemeen overzicht staat op deze pagina en het vorige kwartaal vinden jullie in deze eerste update.

1. Een boek dat zich afspeelt op een nationale feestdag (eender welk land) of waarin een nationale feestdag een belangrijke rol speelt
Dimitri Verhulst, De intrede van Christus in Brussel
Christus komt op 21 juli, ofte de nationale feestdag van Belgiรซ.

4. Een boek waarin een boerderij voorkomt
Dorrit Willumsen, De Gentse bruid
Twee van de personages (de vroegere en de huidige koningin) stoppen tijdens een reis o.a. bij een boerderij. Een grote rol speelt de boerderij dus niet, maar bon, het is “voorkomen” en niet “centraal staan” ๐Ÿ™‚

17. Een hervertelling van een bekende mythe
Madeline Miller, Circe
Verander “een bekende mythe” door “enkele van de bekendste mythes”, zoals de reis van Odysseus, Scylla en Charybdis, Jason en Medea… en voilร , puntje afgevinkt ๐Ÿ™‚

21. Een boek dat werd vermeld in een ander boek dat je las
David Allen, Getting things done
Dit boek werd vermeld in Diep werk van Cal Newport, dat ik eerder dit jaar las.

22. Een boek waarin een tweeling een grote rol speelt
Tessa de Loo, De tweeling
De titel spreekt voor zich, denk ik ๐Ÿ˜œ

25. Een boek over migratie
Astrid Haerens, Stadspanters
De hoofdpersonages in dit boek hebben allemaal een migratieachtergrond en die speelt een belangrijke rol in het verhaal.

26. Een boek waarin geneeskunde een belangrijke rol speelt
Connie Palmen, Logboek van een onbarmhartig jaar
Het is misschien wat ver gezocht om dit boek bij dit puntje te plaatsen, maar er komen meerdere ziekenhuisbehandelingen in voor. Misschien lees ik nog een beter passend boek, maar indien niet, is dit ook ok.

Met 16 puntjes (op 26 gelezen boeken) ben ik net over de helft van deze challenge. De voorbije jaren zat ik halverwege het jaar weliswaar al ruim over de helft, maar dat ligt grotendeels aan het feit dat ik dit jaar tot nu toe veel meer non-fictie las en dat zelden bij een puntje past (alleen al in juni -een maand waarin ik meer fictie las – haalde ik vier van bovenstaande puntjes en slechts eentje daarvan was een non-fictie boek). Ik zie wel hoe het de rest van het jaar verloopt, want zoals steeds: ik lees waar ik op dat moment goesting in heb! Past dat bij een puntje, tof; pas het niet, ook goed ๐Ÿ˜‰

4 Comments

  1. Toch goed bezig!! Als je de helft gehaald hebt eind juni, ben je mooi op schema. Ik las tot nu 5 puntjes ๐Ÿ˜€ Maar gelukkig las ik wel al meerdere boeken.
    Ik ben net begonnen in dat van Dimitri Verhulst maar ik twijfel nog of ik het uitlees.

    1. Ah oei, je bent al de tweede die ik dat hoor zeggen over de Verhulst. Wat bevalt er je niet aan? Ik vond het zeker niet het beste of meest vernieuwende boek van hem dat ik al las, maar wel nog leuk ๐Ÿ™‚

Comments are closed.