Weekmenu februari 2015

Aangezien ik mij voornam om in 2015 aan een 50/50-verhouding te komen tussen vegetarisch en vlees/vis, ga ik vanaf nu elke maand in een blogbericht een overzicht geven van het weekmenu van de afgelopen maand. Klein voornemen voor volgende maand is om af en toe mijn eten ook eens proberen te fotograferen, kwestie dat jullie ook iets meer een visueel beeld krijgen van wat hier op het menu staat (daarnaast is het ook niet slecht als oefening voor het thema “eten” in mijn fotoproject).
Deze weekmenu’s komen ook, zoals tevoren, in de tab weekmenu bovenaan.

1: Hamburgers met frietjes en salade

2: Restje vegetarische spaghetti van de laatste dag van januari

3: Tortellini met champignons en courgette in arrabiatasaus

4: Vlechtbrood (zodanig drukke dag dat ik gewoon vergat te eten ’s middags, oeps)

5: Gourmet

6: Macaroni

7: Paddenstoelenragout met rijst (ik wijd het aan de vermoeidheid na drie uur rijden van de Vogezen naar huis, maar i.p.v. het beetje citroen dat ik wilde toevoegen, kapte ik er het hele glas geperst citroensap in, waardoor het nogal zuur smaakte. Desondanks komt dit zeker nog wel eens op tafel, maar dan dus zonder of met een klein beetje citroen)

8: Indische curry’s (vegetarisch en met kip) @ Nishat

9: Zelfgemaakte vegetarische pizza (met deze bodem; mijn vriend at de linkse met rucola, champignons en ham, ik de rechtse met paprika, champignons, aubergine en courgette)

Veggie pizza (Le petit requin)

10: Witloofsoep (eeuwige fan van witloofsoep. Van witloof in het algemeen eigenlijk)

11: Pasta met halloumi (simpel en toch oh zo lekker)

Pasta met halloumi (Miss Aiesj)

12: Rode curry met kip @ Woka (best wel een leuk concept voor een universiteitsrestaurant: je stelt zelf een kommetje met groenten samen, geeft dat aan de kok en hij bakt het met het vlees, saus en rijst/noedels van je keuze)

13: Thaise groene curry (tja, ik was de dag ervoor even vergeten dat we bij vrienden uitgenodigd waren voor curry, anderzijds is curry zo lekker dat ik dat gerust een week aan een stuk kan eten ook)

14: Parmigiana di melanzane (om duimen en vingers van af te likken!)

Parmigiana di melanzane (aMuse Rouge)

15: Pasta met kip in pittige tomatensaus (opnieuw de moeite, al was het totaal niet pikant. We hadden weliswaar niet voldoende harissa in huis, maar met driekwart van de nodige hoeveelheid had ik toch al enige pittigheid verwacht; volgende keer meer erin doen dus)

16: Choucroute (ja, ik weet wel, in het Nederlands is dat zuurkool, maar ik vind choucroute gewoon een veel leuker woord. Dit was de kindjesversie, met enkel zwanworstjes, mmm 🙂 Niet meteen de gezonde variant, dat geef ik toe, maar zo af en toe mag dat wel eens)

17: Rest dag 16

18: Cannelloni met witte kool en vegetarisch gehakt (de eerste dag van Dagen zonder Vlees startte met dit diepvriesgerechtje)

19: Pittige groene curry met couscous (ik koos dit keer als groentjes voor paprika en broccoli en smeet er ook nog kikkererwten bij en dat was mmmm)

Pittige groene curry met couscous (Le petit requin)

20: Roergebakken spruiten met walnoten, vegetarische balletjes en couscous

21: Ovenschotel met bloemkool, champignons, worteltjes en puree (mijn vriend wilde oorspronkelijk een vegetarische hachis parmentier met bloemkool maken, maar aangezien het veggie gehakt uitverkocht was, koos hij als vervanging voor champignons en worteltjes. Heel anders, maar daarom absoluut niet minder lekker!)

22: Rest dag 21

23: Quorn-peperburger met appelmoes en veenbessen (normaal ben ik niet zo voor de veggieburgers, maar deze is best wel lekker. Aangezien ik geen zin had in rijst of patatjes en toch nog veenbessen had liggen in de frigo, ging ik voor een dubbele portie fruit)

24: Witte koolsoep met curry (nog steeds de zeer pikante versie, aangezien dat toen een zodanig grote ketel soep geworden was dat ik véél porties heb kunnen invriezen)

25: Tortellini met champignons en courgette in arrabiatasaus (opnieuw een diepvriesrestje)

26: Rode linzencurry met rijst (op zich wel lekker, maar nogal eentonig. De volgende keer maak ik er nog een groente bij)

27: Stoofvlees met frietjes (jup, ik weet het, ’t zijn Dagen zonder Vlees, maar op een etentje bij vrienden ga ik echt niet plots vegetarisch “eisen” als ik dat anders ook niet doe)

28: Feestetentje: vissoep, Mechelse koekoek met seizoensgroenten en crème brulée (idem als de vorige dag)

Totaal: 17x vegetarisch / 0x vis / 11x vlees
Conclusie: opnieuw meer vegetarisch dan vlees/vis, dus wat dat betreft zeker goed bezig. Ik merk wel duidelijk dat dagen waarop ik eet bij/met anderen beduidend meer vlees bevatten (vb. dagen 4-5-6 in de Vogezen; dagen 27-28 op bezoek bij vrienden in België). Nu ja, op zich is dat ook niet zo erg; ik zorg thuis dan wel dat het evenwicht behouden blijft. Werkpuntje is en blijft overigens het eten van vis.

3 Comments

  1. Met het eten van vis heb ik geen probleem; behalve gerookte zalm bij een slaatje heel af en toe, eet ik alleen vis als het me tijdens een etentje wordt voorgeschoteld, bijna nooit dus. Ik ben een echte vleeseter… al lukt het me tot nu toe goed om me aan het doel te houden van 50% vegetarisch te eten en ik heb al veel lekkere receptjes ontdekt.

    1. Eigenlijk is het stom: ik lust wel wat soorten vis, maar om een of andere reden is dat nooit iets waar ik spontaan aan denk, waardoor ik het dus ook bijna enkel eet “op verplaatsing”. 50% vegetarisch is keigoed he als je zo’n vleeseter bent! Komt er nog een blogje met je receptontdekkingen? 🙂

  2. Yes! Normaal halverwege eentje en op het einde ook nog eentje. Maar halverwege is al komende week als ik mij niet vergis 🙂 🙂

Comments are closed.