2.1 in 2021

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik ga niet proberen raden wat jullie wensen voor het komende jaar zijn (want als ik het zo zie, zijn er zowel mensen die een rotslecht jaar achter de rug hebben, als mensen voor wie 2020 – zoals bij mij – gewoon een mix van goed en minder goed was), maar ik hoop van harte dat ze mogen uitkomen! Dat het jaar mag worden met rust en zachtheid, veel natuur en meer knuffels.

Wat de titel betreft: geen zorgen, ik ga geen 2.1-versie van mijzelf maken 😉 Wel mijn doelen opdelen in twee langdurige puntjes over het hele jaar en één los doel per maand. Dat werken op maandbasis deed ik in 2020 ook en werkte eigenlijk heel goed (ik kom er een van deze dagen nog op terug). Bovendien gaat het mij, wat het afgelopen jaar toevallig wel zeer goed van pas kwam, toelaten om rekening te houden met de veranderende omstandigheden die de Coronamaatregelen nog wel een tijdje zullen veroorzaken (naar België mogen of niet, kunnen gaan zwemmen of niet, aan events mogen deelnemen of niet etc.).

Voornemens 2021 (Le petit requin)

Jaardoelen

1. 4x meer dan 30′, waarvan (of erbovenop, nog beter, maar hoeft niet) 2x meer dan 60′ sporten per week
Sport blijft een van de belangrijkste manieren om mijn hoofd en mijn lichaam in evenwicht te houden. Nu mijn conditie eindelijk terug wat op niveau begint te geraken, heb ik hier mijn “standaard” wat verhoogd. Moest ik merken dat dit toch teveel wordt, kan ik altijd nog omlaag, maar zo’n doelen werken bij mij het beste als ze heel concreet zijn, dus nu mijn lichaam het zou moeten aankunnen, durf ik wel wat hoger mikken.

2. 3x spier- en 3x stretchoefeningen per week
Is mijn algehele conditie omhoog gegaan, dan blijft mijn rug (en sinds kort zijn mijn heupen daar ook bijgekomen) een zwak punt. Omdat ik van nature uit vooral ga fietsen, zwemmen, wandelen en lopen – sporten waarbij sterke buik- en rugspieren van voordeel zijn, maar waarmee ik ze niet opbouw – wil ik met dit puntje focussen op “pijnbestrijding”: spieren opbouwen en mijn lichaam – en dan vooral mijn rug – soepeler maken.

Maanddoel januari

1. 7000 tekens schrijven
Niet hier, dat zou al te gemakkelijk zijn. Wel voor een artikel. En misschien zelfs meer, maar daar wil ik mijzelf (nog) geen “publieke druk” opleggen.

7 Comments

 1. Gezondheid blijft toch het hoogste goed, ook in 2021!

  Ik ben ook aan de spierversterkende oefeningen begonnen voor mijn heupen/bekken. Na serieuze bekkeninstabiliteit in mijn tweede zwangerschap is het een zwak punt gebleven en nu, 12 jaar later heb ik er terug serieus last van. Dus oefeningen, met begeleiding van kine. Ik heb zelfs een speciale elastiek besteld bij decathlon om met weerstand te beginnen trainen. Dus, veel succes!

 2. Ik zou echt meteen willen tekenen voor het jaar dat jij omschrijft. Eentje met rust, zachtheid, natuur én knuffels. Hopelijk mag die wens ook voor jou uitkomen. Liefst zo snel mogelijk natuurlijk.

  1. Ja, dat hoop ik heel erg, voor ons allemaal! Momenteel lijkt het nog verder af dan twee weken geleden, nu Zwitserland in shutdown gaat vanaf maandag en België de regels rond reizen wilt verstrengen, maar hopelijk zorgen net die strengere maatregels dat het op termijn weer sneller kan. We zullen zien…

 3. 7000 tekens schrijven. Nu beeld ik me in dat je Chinees of zo gaat typen.

  Of je doet me aan mijn jongste denken die ook “typt” op de ipad
  “qlkfjdoquip”aok”rfejmlkqdsfjoqiudfpoajoéjanlkj” en me dan vraagt wat hij geschreven heeft. Meestal vindt hij zijn eigen tekst dan ook werkelijk hilarisch. Enfin, die 7000 tekens zijn dus vast wel haalbaar. Als je er veel boze emotie inlegt, kan je ook veel uitroeptekens gebruiken.
  (sorry ik zwans maar een beetje, maar gewoon 7000 tekens klonk zo abstract).

  1. Hahaha, op zich vind ik 7000 tekens ook heel abstract, ik praat liever in aantal woorden (ale, “liever”, alsof ik gedurig over aantallen woorden zit te praten 🙂 maar dus wel liever woorden dan tekens, want dat is inderdaad concreter). Maar voor dat artikel werd het minimum en maximum in tekens opgelegd, vandaar 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.